nson.blogg.se

Sjukdom och läkning

Publicerad 2016-04-30 05:40:00 i Allmänt,

Om du får ett virus i luftstrupen så försöker kroppen ”stöta” bort det – det kallas hosta.

Om det däremot sitter fast i slemmet och högre upp s.a.s. så försöker kroppen binda det i mera slem/snor och driva ut det genom näsan – det kallas rinnande näsa.

Om viruset sitter i tarmen så får tarmen fart och försöker skölja ut det – det kallar diarré.

Om kroppen måste öka farten på läkningsprocesserna, anstränga sig och öka hastigheten på cellnivå, så ökar värmen (hastighet – friktion – energi – värme) – det kallas feber.

Så om du hostar, om näsan rinner, om magen tvingar dig till toaletten oftare än vanligt eller om du har feber, kan du stolt säga ”Tack, kroppen för att du fungerar. Tack för att du gör så gott du kan för att hålla dig frisk och tack för att du uppdaterar ditt immunförsvar”.
 
Kram i dessa "förkylningstider" allt är som det ska.
 

Det positiva med det negativa

Publicerad 2016-04-29 06:08:00 i Allmänt,

Negativa känslor innebär att du är på väg åt ett håll som leder till en plats som du inte kommer att gilla när du kommer fram.
 
Negativa känslor gör lite ont för att Du är i din medvetenhet övertygad om något som din innersta sanning, det ärligaste Du, inte är överens med.
 
Det sannaste Du vet hur naturlagarna fungerar. Det sannaste Du bara är, bara existerar, är ett med allt.
 
Det finns ingen värdering i din kärna, det finns bara en total frihet. Frihet är det sannaste du. Det är alltså sant att du är fri och allt annat är alltså inte helt sant.
 
Nu ska jag förklara det sista en gång till. Jag påstår inte att livet är en lögn. Jag menar att den största sanningen är att du är fri, tillåtande, ödmjuk, utan värderingar. Om vi skulle befinna oss där hela tiden vore livet till slut enformigt och därefter tråkigt. I och för sig skulle du redan vara utanför din kärna i samma stund du tycker det är tråkigt, eftersom den känslan inte existerar där, men det är det som är glädjande.

Vad är det som är glädjande med att ha det tråkigt? Kanske du undrar. Jo, kontrasterna är av godo. I kontrasterna av den sannaste kärnans vetskap, alltså i de mindre behagliga känslorna, vet du vad du inte vill. Att veta vad du inte vill är det första steget till att veta vad du vill, till att lära känna dig själv, till att bli mera du.
 
Kram

Reiki

Publicerad 2016-04-28 22:34:00 i Allmänt,

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid t.ex. smärta samt fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet. Reiki stärker läkningsprocesserna snarare än reducerar sjukdom, det är alltså klassat som friskvård.
 
Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet.

Reiki är en form av healing – ett ord som idag i många sammanhang är väldigt belastat – men förutsätter ingen religiös tro eller övertygelse, varken för utövaren eller den som blir behandlad.
 
Reiki kan ges och tas emot av alla, oavsett om man är spirituellt eller vetenskapligt lagd, och man behöver inte "tro på healing" för att det ska fungera. Modern forskning om Reiki visar att metoden är effektiv i en rad olika sammanhang. Reiki klassas idag som rehabiliterande friskvård av Skatteverket.

Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar "må-bra-hormoner" i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem som vid exempelvis akupunktur och akupressur.
 
Likheter finns även med terapier som Rosenmetoden, som går ut på att smärtsamma minnen lagras i kroppen i form av fysiska spänningar och blockeringar, och genom beröringen löser man upp spänningarna och klienten kan då släppa taget om det som orsakade smärtan från början.

Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe.

Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder "universell" och ki, som betyder "livsenergi" och motsvaras av kinesiskans chi och prana i Indien. Universell livsenergi syftar på den högsta kända energinivån, som sedan delas upp i "lägre" energinivåer i olika sammanhang, som till exempel den energi man arbetar med i Tai Chi eller Qi Gong.
 
Kram
 

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela