nson.blogg.se

Vi tar det igen

Publicerad 2016-12-25 10:30:00 i Allmänt,

Vi skapar vår egen verklighet.
Men hur skapar vi vår egen verklighet?
Nu är det så att vår hjärna är riktigt bra på fantasi och registrering, alltså föreställa sig vad vi ser, hör, kan ta på, lukta på eller smaka på, men inte så bra på "hur". "Hur" är då den ständiga frågan.

Om du lägger in registreringen, alltså bekräftandet av det du uppfattar, samtidigt som du önskar något annat, så är du i den energin av bekräftande av det som är och det är den energin som skapar din verklighet. Alltså skapar du mera av det som redan är.

En del säger att dina tankar skapar men det spelar ingen roll vad du tänker om du är i en annan energi än det du tänker på. Att vara i en annan energi än det du tänker på är i det närmaste "att känna" som vi förstår det. Alltså är din känsla skapande. Det innebär att om du önskar något annat än det du känner så skapar du det du känner och inte det du önskar/tänker.
 
Du är skaparen. Universum, energin, Gud, Alltet...eller vad du vill kalla det, lägger inte en egen värdering på det du skapar, men vi behöver förstå att universum kan inte skapa av något annat än vad du ger det, alltså universum kan inte skapa din verklighet av något annat än den energin du ger, den energin du är.
 
Universum kan alltså inte ge dig något som du saknar, för du ger då universum känslan saknad att skapa din verklighet med. Om du tittar på ditt konto t.ex. och känner att det är för lite pengar där och då önskar mera pengar med känslan av brist så kommer inte mera pengar, snarare mera räkningar. Det beror på att universum kan inte skapa annat än från den energin som du är i, den känslan du är i. Universum kan bara bekräfta dig.
 
Men, säger du, jag vet en som önskade mera pengar och fick det också. Absolut, men det kan bara ske med känslan av tillåtelse eller energi utan motstånd. 
 
"Det ordnar sig" är ett uttryck som alltid levererar om du känner att det är sant när du säger det.
 
Alla beslut du tar, tar du för att du tror att du ska må bättre av det, eller hur? Alltså är det känslan/måendet som är ditt efterlänktade resultat oavsett vad du önskar. Universum kan skapa det du vill om du är i den energin, den känslan, som du förväntar dig att vara då din önskan är uppfylld. Alltså är det så att "du ser det när du tror det" istället för så som du kanske brukar utrycka dig: "Det där tror jag när jag ser det".
 
Vad kan vi göra då? Jo, fundera inte på vad du vill ha utan känn vad du vill ge.
 
Jag tar det där sista igen.
 
Istället för utryck som: ge mig mera pengar, ge mig en friskare kropp, jag vill ha en värld utan krig, jag vill att människor ska vara snälla och omtänksamma, jag vill bekämpa fördommar och orättvisor, jag vill...jag vill...jag vill...
Ge istället den energin som universum kan skapa den verklighet som du vill. Var den människan som du vill vara då allt är som du vill.
 
Om du bara tänker på att få - kommer inget annat än bekräftelsen av att inte ha. Allt måste börja med att Ge. Ge för att skapa. Ge universum energin som manifesteras i materia och händelse.
 
Att Ge är att , att Få Ge är en Gåva.
 
Kram
 

Lite tankar om tanken

Publicerad 2016-12-08 08:41:00 i Allmänt,

"Tankens kraft", "Allt du tänker på blir din verklighet", "Det blir alltid som du har tänkt", "Tänk positivt", Tänk.....

Har du kommit i kontakt med dessa fraser?
Det har du säkert.
Det skrivs en massa böcker om konsten att tänka.

Har du någonsin ifrågasatt dessa påståenden?
Det har du säkert.
Varför har du isåfall ifrågasatt dessa utlåtanden, är det för att även då du tänker positivt, även då du tänker på det du vill ha, det du vill ska hända, så händer det du inte vill, så får du det du inte vill ha? 
Kan det ligga något i det?
Hur kommer det sig?
Kan det vara så att då du tänker på det du vill ska hända har du även känslan av rädsla för det du absolut inte vill ska hända? 
 
Vad är det isåfall som skapar din verklighet, tanken eller känslan?
 
Är det så att tanken är lättare att kontrollera än känslan, så därför säger man att "Lär dig tänka rätt"? Är det så att känslan skapar verkligheten men tanken kan lära sig att kontrollera känslan och isåfall behöver du lära dig tänka på ett sätt som får dig att känna på det sättet du vill för att det du vill ska hända kan hända?
 
Är du säker på att känslan inte kan skapa tankar?
 
Ta t.ex. drömmen. Om du drömmer att du springer ifrån något som jagar dig eller att du går och går och aldrig kommer fram eller att du inte hittar eller, ja, ta vilken dröm som helst som upplevs som lite obehaglig eller fulständigt knasig, så kan du väl hålla med om att den där drömmen skulle du inte tänkt om du vara vaken, eller hur?
Är drömmar isåfall bilder som skapas i hjärnan som passar den känslan man har? I det fallet är det så att känslan skapar tanken, eller hur?
 
Oavsett vad som ger vad så menar jag att om vi tar hand om våra känslor så är vi redan där vi vill vara. Om du känner en behagligare känsla av att tänka på ett viss sätt - gör det då. Om du känner en behagligare känsla av att göra på ett visst sätt - gör det då.
 
Kram
 

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela