nson.blogg.se

Tacksamhet

Publicerad 2016-02-28 21:56:00 i Allmänt,

Tacksamhet är en stark kraft, en effektiv kraft, då du vill skapa den verklighet du vill ha.

Ja men, säger du, om jag vill skapa en verklighet som jag vill ha så kanske jag inte är tacksam för det som är.

Att inte vara nöjd med det som är är att återskapa det du har om och om igen. Släpp känslan av vad som är och var i känslan som du vill ha eller förstå att det du har är anledningen att du vill förändra och förstå då tacksamheten till förändringen och även anledningen till förändringen.
 
Alternativt så fokuserar du på det bästa du har, det som gör dig glad, och känner tacksamhet för det. Ta det som du finner lättast.
 
Det du vill komma fram till, oavsett vad det är, så vill du ha känslan av tacksamhet, glädje, lycka - så ju oftare du känner den känslan ju flera anledningar får du att känna dessa känslor. Energin, universum, responderar på dina känslor, på dina tankar och din fundamentala övertygelser och säger varsågod. "Om du gillar detta så kommer du säkert gilla detta här" och så visas något som ger dig samma känsla. Detta gäller naturligtvis de negativa känslor också. "Gillar du inte detta så kommer du inte gilla det här heller" o.s.v.
 
Du skapar din verklighet hela tiden, både positivt och negativt, så var noga med dina tankar och din övertygelse.

Sluta att lösa problem

Publicerad 2016-02-28 12:39:00 i Allmänt,

Sluta att lösa problem. När du lägger kraft på att lösa problem så ger du problemet sitt existensberättigande, och det har det naturligtvis, men du låter det få kraften och därigenom växa.
 
Alla som en gång upplevt en lösning vet hur underbart det kan kännas. Då menar jag att om lösningen är underbar är väl problemet det också.
 
Utan kontraster ingen expansion. Vi måste ha kontraster, och problem och lösning är två kontraster. Om vi bara mådde helt underbart bra hela tiden så skulle vi inte vilja komma vidare, vi skulle inte vilja ändra, förändra något, och därigenom inte utvecklas.
 
Registrera problemet och sedan generalisera det och bli överens med lösningen.
 
I förståelsen av "problemets" natur, behöver inte problemet vara negativt. Det som upplevs som problem är motiverande till förändring. Att uppleva ett problem är alltså detsamma som att bli medveten om att förändring börjar bli verkligt, manifesteras. Känslan av obehag är då du och den förändring som sker inte ännu är i samklang s.a.s.
 
Du kan lite på att ingenting är statiskt och ingenting är evigt, förutom förändringen.
 
Kram

Sökare

Publicerad 2016-02-23 08:33:00 i Allmänt,

En sökare söker. Känn på den meningen.
 
 
Att söka är att inte hitta eftersom en sökare söker. Den aktiva energin i att söka är att vilja finna men att inte göra just det, finna.
Att vara en sökare är alltså att vara i en pågående energi som söker och därför inte finner, inte kommer fram. Lusten att finna finns där konstant men att vara i den självklara känslan av att behöva leta, att behöva agera, att behöva anstränga sig, för att hitta.

En finnare finner. Känn på den meningen.
 
 
Att finna är att finna och att finna och att finna och att vara i en finnande energi som är pågående. Att vara en finnare är att känna att jag finner men, i samma stund, känna det självklara att finna igen och igen och igen.

Vi är många som, i brist på den självklara självförståelsen, känner att vi kanske inte är värda att få något utan motprestation, utan att förtjäna det. Det är en lögn!
 
Eftersom tankar spelar roll för din upplevelse av verkligheten och eftersom ord är ett uttryck för tankar och övertygelser så kalla dig finnare hellre än sökare. Ansträng dig inte, tillåt dig vara den finnare du är.

Kram

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela