nson.blogg.se

Sökare

Publicerad 2016-02-23 08:33:00 i Allmänt,

En sökare söker. Känn på den meningen.
 
 
Att söka är att inte hitta eftersom en sökare söker. Den aktiva energin i att söka är att vilja finna men att inte göra just det, finna.
Att vara en sökare är alltså att vara i en pågående energi som söker och därför inte finner, inte kommer fram. Lusten att finna finns där konstant men att vara i den självklara känslan av att behöva leta, att behöva agera, att behöva anstränga sig, för att hitta.

En finnare finner. Känn på den meningen.
 
 
Att finna är att finna och att finna och att finna och att vara i en finnande energi som är pågående. Att vara en finnare är att känna att jag finner men, i samma stund, känna det självklara att finna igen och igen och igen.

Vi är många som, i brist på den självklara självförståelsen, känner att vi kanske inte är värda att få något utan motprestation, utan att förtjäna det. Det är en lögn!
 
Eftersom tankar spelar roll för din upplevelse av verkligheten och eftersom ord är ett uttryck för tankar och övertygelser så kalla dig finnare hellre än sökare. Ansträng dig inte, tillåt dig vara den finnare du är.

Kram

Kommentarer

Postat av: Britt Helgesson

Publicerad 2016-02-24 15:24:11

Mycket bra och klokt sagt.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela