nson.blogg.se

Vara vän med känslorna

Publicerad 2016-05-20 05:56:00 i Allmänt,

Dina tankar är skapande, din önskningar är skapande och dina känslor är skapande.
 
Din fundamentala övertygelse, dina grundläggande värderingar, är det som speglar "symptomet verklighet", alltså det du upplever som verklighet. Dina värderingar är ett resultat av dina tankar, så om du vill förändra dina värderingar så bör du tänka andra tankar.

Det du är övertygad om som sann verklighet, kan i sin tur vara påverkad av en massa värderingar som du fått till dig från föräldrar, syskon, skola, samhället, religion, lagar o.s.v.

Om man är tillåtande av sig själv, om man är totalt ärlig med sig själv, utan att ta hänsyn till yttre omständigheter så som andra människors övertygelser m.m. så kan man hitta sig egen sanning. Är du helt i samklang med den så är det den största skapande kraften som finns, men i den så finns inga önskningar bara tillåtelser.

När du är tillåtande så ser du känslor som information, inget annat. Information om hur frekvent överens eller i samklang, du är med den ärligaste sannaste Du. Om det gör ont som oro, frustration, ångest, så betyder det bara att du får informationen om att du i dina tankar inte är överens med din innersta sanning, att din värdering inte är överens med en större sanning. Ju ondare det gör ju längre bort är du och ju skönare det känns ju närmare är du.

Nu kan jag hålla på betydligt längre om vi ska gå in på vad ditt ego kan ställa till med och då hur man själv kan misstolka detta, men det får bli en annan gång.

Kortfattat kan man säga att om du önskar en sak och i din känsla är rädd för att inte få den eller då du önskar den känner avsaknaden av den, så är rädslan och avsaknaden mera skapande än önskan. Detta kan vara på grund av din värdering om att inte vara värd den eller om hur svårt det är att få den. Dessa känslor är inte tillåtande och därför bromsande i skapandet av dem.

Det grundläggande är alltså inte att försöka tänka positivt utan att vara vän med hela ditt känsloregister, att inte vara rädd för de "negativa" känslorna. De negativa känslorna är inte negativa de är informativa, alltså positiva i grunden. Det är alltså mera positivt att vara ärlig och tillåtande till allt som är i oss än att försöka vara eller känna på ett speciellt sätt. Att kunna vara tillåtande, att känna acceptans till det som är, att t.o.m. kunna känna att informationen i de obehagliga känslorna är positiva, gör alltså att Du blir lyckligare än om du bara gick omkring och var glad utan nyanser.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela