nson.blogg.se

Motivation

Publicerad 2016-10-27 06:47:00 i Allmänt,

De flesta besluten fattar du i en ganska neutral känsla: Vad ska jag äta? Vilka kläder ska jag ha på mig? Ska jag ta en promenad? Vilket TV-program ska jag titta på? o.s.v.
 
Större beslut, beslut som tycks ha större förändringspotential för din livskvalité, kräver mera känsla, starkare känslor s.a.s. Graden av styrka på känslan är naturligtvis flytande men till slut kommer vi fram till att antingen så känns det så inspirerande så att du inte kan låta bli, eller så är du så desperat så du måste.
 
De största besluten kommer ofta från desperation, de beslut som förändrar ditt liv, de beslut som vänder upp och ner på din vardag. De besluten föregås ofta av en händele som kan kallas för "tragedin" eller "olyckan" men även från en situation som byggts upp under tid och med sitt momentum av energi kommer fram till händeler som kan kallas "då bägaren rann över", "där brast det" eller "nu står jag inte ut längre" o.s.v.
 
Stora beslut fattas naturligtvis också i behagligare känslor som inspiration och glädje. De besluten föregås ofta av händelser som kan kallas "då jag träffade dig", "då jag vann...", "när jag fick..." o.s.v.
 
Oavsett med vilken känsla du fattar besluten så kommer kraften, energin, från samma källa, från din innersta, sannaste, ärligaste, eviga, DU. 
 
Skillnaden på inspiration eller desperation är bara från vilken utgångspunkt du har då beslutet tas. Om du är överens med Dig själv s.a.s. känns det inspirerande men om du är övertygad om något som din innersta, sannaste, Du, inte håller med om så känner du desperation då beslutet tas.
 
Dessa känslor är alltså inte positiva eller negativa i sig själva, men du lägger en värdering i dem så därför tycker du att den ena är negativ och den andra är positiv.
 
Om inte ditt desperata beslut skapade en än värre situation, och det kan den ju göra om du kräver större "motstånd" för att börja lyssna på din innersta Du, så känns det behagligt efteråt.
 
Graden av känslan skapar graden av motivation. Om du är i en pågående situation som du inte tycker om så gör det kanske inte tillräckligt ont, är inte tillräckligt obehagligt, för att motivationen till beslutet som förändrar kan tas.
Men varför vänta tills du blir desperat? Var snäll mot dig själv och lyssna på vad du innerst inne vill och agera, fatta beslut i inspiration, det är behagligare. Men förbanna dig inte om det är så att du behöver vänta på att desperationen kommer innan motivationen är stark nog.
 
Kram
 

Det roligaste jag vet...

Publicerad 2016-10-21 09:35:00 i Allmänt,

Jag vet inte hur gammal jag var när jag för första gången sa att:

Det roligaste jag vet är att skratta.

Hur många som helst säger då - men vad är det som får dig att skratta? Du måste ha en anledning att skratta, vad skrattar du åt?

Skratta så får du känna anledningen. Börjar du skratta så förstår du varför det är roligt och det som är roligt känns bra, känns skönt, får dig att må bra.
Är inte det anledning så det räcker?
 
Prova så får ni se.
 
Kram
 

Visionen

Publicerad 2016-10-14 06:37:00 i Allmänt,

Har du någon gång funderat på framtiden?
Har du ställt dig frågor som: Vad ska jag göra? Vad ska jag bli när jag blir stor? Hur ska det gå med ditt eller datt?

Behovet av att vilja veta hur framtiden ser ut finns hos oss alla. Behovet av kontroll är en faktor i oss. Vad är riskerna med det eller det beslutet? Vad är bäst? Vad är säkrast? O.s.v.
 
De flesta av oss lever efter devisen: Det där tror jag när jag ser det.
Jag vet att sanningen är: Det där ser jag när jag tror det.
 
Jag vet att allt börjar med en tanke som är påverkad av en känsla som kommer av en fundamental övertygelse som skapar mina värderingar som skapar vad jag tycker om ditt eller datt och som alltså påverkar mitt sätt att tänka. Jag vet att om jag tar kontrollen av hur att tänka så kan jag få en annan övertygelse som skapar en annan fundamental värdering som gör att jag tycker på ett annat sätt om ditt eller datt och som då får mig att känna på ett annat sätt och som gör att det blir lättare och lättare att tänka tankar som tar mig närmare och närmare till det jag innerst inne vill. 
 
Jag mediterar medvetet över den vision jag har men oftare över den känslan den visionen ger mig. Vilken vision du än har så ger den dig glädje och tacksamhet, om den inte gör det, byt vision.
 
Vad du än vill med ditt liv så var ärlig när du föreställer dig den visionen. Gör din vision dig glad, lycklig, tacksam, så är du sann, och graden av glädje är graden av ärlighet till din innersta vilja.
 
Du kan inte ljuga för dig själv. Du vet när du är ärlig. Det känns.
 
När du vet så avgör din självkänsla, ditt självförtroende och din självbild, om du vågar, vågar fatta besluten som överensstämmer med din övertygelse som kommer av glädjen av din vision.
 
Ibland, ganska ofta tror jag, handlar det om att våga trotsa tankar som värderar vad andra ska tycka om det du gör eller den du är.
Tänk om alla älskar dig vad du än gör, tycker eller tänker? Tänk om alla stöttar dig i alla dina beslut? Sanningen är att de gör det. De som uttalat inte klarar av det önskar att de kunde. De som inte kan det känner inte kärlek samtidigt som de uttalar sitt ogillande, men de skulle vilja kunna det. Alla vill det.
Om deras vision ligger långt ifrån din vision så vill de kunna se på dig med kärlek och tillåtelse i vetskapen om att ju lyckligare du är ju lyckligare är världen s.a.s.
 
Kram

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela