nson.blogg.se

Släpp taget

Publicerad 2017-03-21 09:06:00 i Allmänt,

Det finns energi.
Det finns bara en energi och den kraften är god.
Det finns alltså inte en ond kraft.
 
Det du kan uppleva som ont, som negativt eller som svårigheter, är alltså ditt motstånd till den enda kraften.
 
Du är en magnet, en magnet med två poler, en som dras till sig och en som skjuter ifrån sig.
 
Allt som du inte behöver, som inte gynnar dig, är på väg ifrån dig. Om du upplever att det är kvar är det för att du håller fast vid det.
Det du ska lära dig då är att släppa taget.
 
Allt som gynnar dig, allt du innerst inne vill ha, är på väg till dig. Om du upplever att det inte är hos dig är det för att du håller det ifrån dig.
Det du ska lära dig då är att släppa taget.
 
Kram
 

Ingenting är trasigt

Publicerad 2017-03-15 08:40:00 i Allmänt,

Du är inte här för att "fixa", laga, något. Du är här för nöjet, för utmaningen, för glädjen att expandera, att lära känna dig själv, att utvecklas som dig själv och tillsammans med alla andra.

Ingenting behöver repareras eftersom ingenting är trasigt, men allt är under förändring. Processen i förändringen, i utvecklingen, kan se obehaglig ut om du tittar på det i ögonblicket, om du tittar på det i det korta perspektivet s.a.s. Men om du såg hela bilden, om du redan nu såg framtiden, skulle du vara accepterande i större grad till det som kan se illa ut just nu.

Det sker inga misstag i detta universum. Det är liksom inte möjligt att det som är inte skulle vara, eftersom det är ett resultat, ett symptom, av den energin som föregick det. Lika lite som du kan "brotta ner ett problem och försöka döda det" lika lite kan du gör det ogjort. Om du inte vill att det du inte tycker om ska upprepas så se då till att inte ge det energi, fokus, kraft. Var istället fokuserad på det du vill ha mera av, det du vill ska vara, vara istället för det du inte tycker om.

Lycka till, men klandra dig aldrig om du inte lyckas.

Kram

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela