nson.blogg.se

Varför?

Publicerad 2018-02-28 07:32:00 i Allmänt,

Vad är ditt Varför? Vad är din anledning till att göra det du gör?

För att förstå det behöver vi förstå vem vi är...tror jag. Jag tror också att vi behöver förstå vad vi kan och vad vi behöver göra för att bli det vi vill vara. Jag är övertygad om att vi behöver bli det vi vill vara innan vi kan få det vi vill ha.

Vi behöver alltså lära känna oss själva. Inte till fullo, för det är en evighetsprocess. Jag lovar att om vi ses om hundra år eller tusen år eller en miljon år, så kommer vi ställa samma frågor - Vad ska vi göra? Vad är det nästa steget från där vi står? Hur ska vi gå vidare? Hur ska vi bli mera si eller så? Vad vill vi bli? Eller vilka frågor som ställs av oss. Det kommer alltså aldrig någonsin bli en tid då det inte finns en enda fråga kvar. Det kommer alltid finnas flera frågetecken än det finns utropstecken.

Till saken är att det är otroligt många frågor som har samma svar, dock.

Vem vi än vill vara, vilket liv vi än vill uppleva, så behöver vi förstå Varför vi vill det. 
Så Varför vill vi det vi vill?
 
Att ställa frågan Varför är att skapa motivation. Motivation kan endast vara på riktigt, den måste vara sanningsenlig, ärlig, annars kommer motivationen inte hålla i längden. Är vi säkra på att det vi önskar verkligen är det vi vill ha? 
Den frågan kan bara besvaras om vi känner oss själva, så det första är alltså att ta reda på om det vi vill verkligen är det vi vill.
Hur känns det när vi tänker på det vi tror oss vilja? Blir du glad? Blir du lycklig? Känner du energi till handlingskraft?
Om inte kanske det inte är det vi, i ärlighetens namn, vill?
 
I det här lägen kan vi lätt bli lite konfysa, lätt förvirrade. "Men vad vill vi då?" är nog en självklar fråga isåfall.
Hur ska vi få reda på vad vi verkligen vill?
Känn efter igen och igen och igen och...... Till slut, om inget kommer, om inget dyker upp i skallen, inget som åtmintone ger glädje och inspiration, så kan vi alltid kasta tärning.
 
Lycka till. Kram.
 

Vad tror du på?

Publicerad 2018-02-02 06:09:00 i Allmänt,

Om vi reducerar allt vi vet om det vi kallar vetenskap och börjar om från början, vad kommer vi fram till då?

Jag menar om vi inte ens har tänkt på om jorden är rund eller platt, om vad en sol/stjärna är eller vad som snurrar runt vad o.s.v. Om vi inte hade en aning om vad en atom är, vad elektricitet eller energi är.
Om vi kunde nollställa oss totalt i det vi kallar kunskap/vetenskap, vad skulle vi då komma fram till i framtiden?

Förmodligen samma sak, eller hur?

Om vi gör samma sak med religion, alltså inte en enda idé om tro eller andlighet. Inte någon som någonsin har påstått något om Gud, Allah, Krishna, Tor och Oden eller Haile Selassie.
 
Vad kommer du fram till då? Jag påstår att du förmodligen skulle koma fram till något annat, men det är endast ett påstående.
 
Kanske är du så påverkad av det andra berättat, i frågan om tro, så att du inte kan nollställa dig helt och hållet. Kanske är din "övertygelse" sådan att du inte vågar släppa allt du blivit inlärd och ta reda på Din "tro", Din "sanning". Du kanske är skrämd in i din tro så vid tanken på att släppa allt du tror på skulle innebära frågor som "Vad ska Gud säga om jag..." eller "Allah kommer straffa mig om jag inte..." o.s.v. I så fall har du inte reducerat din övertygelse i frågan om vad du tror på. Det är okej, men kanske intressant att förstå, att erkänna, isåfall. Det kommer säkert till nytta för den som vill lära käna sig själv lite bättre.
 
- Men ska vi verkligen behöva uppfinna hjulet igen. Kanske du frågar.
- Ja, är mitt svar på den frågan, absolut, annars är det inte sant.
- Så du menar att Du sitter på sanningen.
- Nej, kanske inte din sanning, men min sanning, just nu. Och du ska veta att du kan bara övertyga mig om en annan "sanning" om det överensstämmer med vad jag upplever, vad jag känner, innerst inne i Mig.
- Jag orkar inte börja om.
- Det är okej, vännen. Det är bara för de som vill och har lust.
- Vad tjänar jag på det?
- Du kan bli av med förutfattade meningar. Du kan bli av med fördommar. Du kan kanske se likheter lättare än olikheter? Du kanske mår bättre av att inte ha en känsla för vad som är "vi och dom"? Du kanske blir mera tillåtande inför olikheter? Du kanske blir mera ödmjuk och därmed tycka att livet är bättre och då också må bättre? Ja, inte vet jag vad som kan hända med dig? Du kanske bara blir ärligare?
- Okej, vi får se.
- Helt okej. Jag bara spånar.
 
Kram

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela