nson.blogg.se

Känslans språk del 1

Publicerad 2016-08-16 05:55:00 i Allmänt,

I din innersta sanning, i din kärna, där den klokaste Du är, där den sannaste, ärligaste Du är, där är du fri. Där är du den du är innerst inne. Där är du lycklig och kärleksfull. Där är du bara Du.
 
I detta är du helt överens med universums lagar, helt frekvent i linje med alltets energi. En del kallar detta för Gud eller universums energi eller alltet eller källan eller kärnan, ja, det finns flera namn på detta.
Jag använder inte ordet Gud, dels för att jag inte kallar mig religiös, men också för att jag träffat många som kallar sig religiösa men tvivlar mera på det de kallar Gud än de ickereligiösa. Men också för att, då jag pratar om detta, så har ordet Gud en så stark betydelse för många så det kan ta bort fokus på vad jag menar.

När du är precis utanför din kärna men ändå ganska nära så är du i trygghet. Trygghet är ingenting du behöver i din kärna, för i din kärna är du fri och friheten har inget behov av trygghet. Trygghet är endast ett behov hos den som är medveten om fara och i din innersta sanning existerar inte fara. Trygghet är en form av kontroll och i kontroll är inte friheten samt i friheten finns ingen kontroll.

Utanför tryggheten finns oron. Oron är i behov av trygghet och nästa steg av frihet s.a.s. Utanför oron ligger ängslan, rädslan, irritationen, ilskan, ångest, ja, alla obehag av olika karaktär.

Obehagskänslorna ligger i en skala av hur ont det gör, hur starkt det känns. Kanske du upplever att de känslor jag beskrev ligger i en annan ordning än den jag skrivit dem i, varsågod det kan vara en individuell upplevelse.
 
Ilska är en utåtagerande rädsla. Å andra sidan är alla dessa obehag tvivel och rädslor. Ju längre bort från din innersta sanning ju ondare gör det. Längst bort ligger den uppgivna depressionen.

Din kärna kommunicerar med dig genom det vi kallar känslor. Känslor är alltså det språk som den största klokheten har från din innersta sanning till det medvetna du. Du måste alltså vara i frekvent överens med något som din innersta sanning inte håller för sanning för att det ska kännas obehagligt. Alltså när du är övertygad om något som inte är sant enligt universum så mår du dåligt.
 
Obehagliga känslor informerar dig alltså om att du är på en plats, i en situation, som du inte vill vara enligt din innersta vilja. Ångest t.ex. är alltså en information från din innersta sanning om att du är på en plats du inte vill vara och om du mådde bättre innan ångesten slog till s.a.s. så visar den att du är på väg åt ett håll du inte tycker om. Om ångesten däremot föranleddes av uppgiven depression så är du ändå på väg åt ett bättre håll. Ni har säkert hört talas om deprimerade människor som sökt hjälp och då de inte fått det så har de fått ångest, frustration och sedan blivit aggressiva. Att gå från djup depression till ångest är alltså ett steg i bättre rikting. Aggressionen, i den senaste riktningen, är alltså en kraft från uppgivenhet till att ta saken i egna händer s.a.s.

Det är som när du åker på motorvägen, kommer du lite för nära kanten så ligger det en räfflad linje där som påminner dig om att du är på väg ner i diket. Den räfflade linjen på sidan av vägen är inte ett anklagande om att du är en dålig förare utan bara en information om att du är på väg att köra av vägen. Det är inte olagligt att åka ner i diket men jag är övertygad om att de flesta inte vill uppleva det, så den räfflade linjen informerar dig, i all välmening, om situationen. Om du däremot har varit i diket så har du säkert inget emot att åka över den räfflade linjen för att komma upp på vägen igen, eller hur?

Den räfflade linjen och ångest är alltså inte en förklaring på värdet av dig som person utan bara en information i all välmening.

Känslor som är obehagliga innefattar alltså en önskan om förändring. Obehagliga känslor innebär alltså en frågeställning, en bön. Universum har redan förändringen. Allt du kan föreställa dig existerar. Du kan inte föreställa dig något som inte existerar. Det innebär att om du mår dåligt så är bönen sänd, alltså önskan levererad. Universum har hört och den förändring du önskar existerar i samma stund.

Så steg ett, önska, sker automatiskt. Steg två sköter universum så det är ingenting du behöver göra. Steg tre däremot är högst intressant.

Steg tre är det du behöver göra själv. Det innebär att du behöver bli överens med universums lösning på ditt problem. Du behöver alltså vara överens med svaret på din fråga.

Lösningen existerar i samma stund som problemet. Svaret existerar i samma stund som frågan ställs. Hur kommer detta sig, kanske du undrar. Jo, kontrasterna är konstanta.

Hur blir du då överens med lösningen? Det är naturligtvis svårt då du är i en känsla som är obehaglig. När du är i en obehagskänsla så är du ju övertygad om något som inte överensstämmer med den största sanningen som finns. När du mår dåligt är du alltså övertygad om en lögn.

- Men, säger du, jag ser ju att det är så här. Jag ser ju att problemet finns.
- Absolut, händelsen finns, situationen finns, men värderingen på den har du lagt själv. 
- Jag kan aldrig ha skapat detta, jag vill ju inte ha det, säger du.
- Känslor är inte positiva eller negativa i princip utan bara informativa. De informerar dig om vart du är i jämförelse av vart du vill vara för att var dig själv helt och hållet. Känslor informerar dig också om vad det är du skapar, vad du just nu lägger energi på, vad du bygger upp för ett momentum som sedan kommer manifesteras så som din verklighet. Den situation du är i är ett bevis vart du energetiskt har varit, vad du har lagt din energi. Om du lägger energi på det du inte vill ha så ger du det du inte vill ha energi. Allt du ger energi tillräckligt länge och tillräckligt frekvent samt med tillräcklig intensitet, blir din verklighet. Du kan inte säga nej till någonting i denna värld. Du kan lägga energi på det du vill ha eller på det du inte vill ha och allt är bara energi, så allt du lägger energi på växer och kan manifesteras så som den verklighet du i ditt fysiska liv upplever. Kom också ihåg att din fundamentala övertygelse om vad som är bra eller dåligt grundar sig på dina värderingar och värderingar är bara upprepade tankar.
- Behöver jag vara rädd för mina tankar?
- Absolut inte.
 
Fortsättning följer.........
 
Kram
 

Kommentarer

Postat av: Marie-Anne Rydman

Publicerad 2016-08-17 05:47:10

Wow🎉 du har här satt ord på något jag visste men ej kunnat uttrycka med så enkla ord, kära du. När blir det en bok av dina blogginlägg?💜

Svar: Tack, vännen. Det blir bok när jag har material så det räcker <3
Thomas Nilsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela