nson.blogg.se

Lite tankar om tanken

Publicerad 2016-12-08 08:41:00 i Allmänt,

"Tankens kraft", "Allt du tänker på blir din verklighet", "Det blir alltid som du har tänkt", "Tänk positivt", Tänk.....

Har du kommit i kontakt med dessa fraser?
Det har du säkert.
Det skrivs en massa böcker om konsten att tänka.

Har du någonsin ifrågasatt dessa påståenden?
Det har du säkert.
Varför har du isåfall ifrågasatt dessa utlåtanden, är det för att även då du tänker positivt, även då du tänker på det du vill ha, det du vill ska hända, så händer det du inte vill, så får du det du inte vill ha? 
Kan det ligga något i det?
Hur kommer det sig?
Kan det vara så att då du tänker på det du vill ska hända har du även känslan av rädsla för det du absolut inte vill ska hända? 
 
Vad är det isåfall som skapar din verklighet, tanken eller känslan?
 
Är det så att tanken är lättare att kontrollera än känslan, så därför säger man att "Lär dig tänka rätt"? Är det så att känslan skapar verkligheten men tanken kan lära sig att kontrollera känslan och isåfall behöver du lära dig tänka på ett sätt som får dig att känna på det sättet du vill för att det du vill ska hända kan hända?
 
Är du säker på att känslan inte kan skapa tankar?
 
Ta t.ex. drömmen. Om du drömmer att du springer ifrån något som jagar dig eller att du går och går och aldrig kommer fram eller att du inte hittar eller, ja, ta vilken dröm som helst som upplevs som lite obehaglig eller fulständigt knasig, så kan du väl hålla med om att den där drömmen skulle du inte tänkt om du vara vaken, eller hur?
Är drömmar isåfall bilder som skapas i hjärnan som passar den känslan man har? I det fallet är det så att känslan skapar tanken, eller hur?
 
Oavsett vad som ger vad så menar jag att om vi tar hand om våra känslor så är vi redan där vi vill vara. Om du känner en behagligare känsla av att tänka på ett viss sätt - gör det då. Om du känner en behagligare känsla av att göra på ett visst sätt - gör det då.
 
Kram
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela