nson.blogg.se

Positivt tänkande.....?

Publicerad 2016-06-14 07:17:00 i Allmänt,

Jag fick en fråga: - Finns det något mindre positivt med positivt tänkande?

Ja, det gör det.

#1 Du måste tänka på det. Detta menas att du måste vara aktivt tänkande för att det ska funka. Positivt tänkande är alltså inget konstant naturligt agerande utan ett medvetet aktivt teoretiskt val.
 
I stunder som t.ex. en akut situation, ett gräl eller en totalt överaskelse s.a.s. alltså då du behöver positivt tänkande mer än någonsin. I det läget måste du gå ifrån den direkta känslan och teoretisera positivt tänkande. (En överraskning är endast en manifesterad situation du undermedvetet skapat för att påminna dig om ditt fokus).

#2 Om ditt positiva tänkande inte överensstämmer med naturlagarna så vinner alltid naturlagarna. Du kan alltså inte stå på t.ex. ett balkongräcke på andra våningen och i den mest positiva anda vara positivt övertygad om att du kan flyga. Du kommer landa hårt.

Det effektivaste för att skapa ett positivt liv är då hellre ett naturligt konstruktivt agerande. Med det menar jag att tillåta sig vara den du är, att tillåta sig ta till sig informationen från hela ditt känsloliv och därmed positivt tacka för och välkomna det språk som din vägledare, din innersta ärligaste sanning, talar till dig.
 
Detta språk heter känslor
 
Kram
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela