nson.blogg.se

Känslans språk del 4

Publicerad 2016-09-09 05:48:00 i Allmänt,

Tillåtelsen

Det du upplever så som din verklighet är redan skapat. Att fokusera på det som är är att återskapa detsamma, eftersom allt du ger energi får energi, får sitt existensberättigande.

Det som är är alltså skapat av dig, den som upplever det.
 
Vi behöver förstå att en händelse, en situation, ett scenario, inte kommer med en given värdering, den bara är s.a.s. värderingen ger du.
Så det du upplever är händelsen men framför allt upplevelsen av händelsen, alltså "vad du tycker om den", alltså känslan du får av den.

Kom ihåg att din energi, din känsla, ditt fokus, din värderingsgrund, det du anser är sanning, är skapande, så klandra inte din "verklighet", klandra inte resultatet. Du tillät dig ju lägga tillräckligt med tid, kraft, övertygelse, tro, för att den skulle visa sig.
 
Tillåt därför "verkligheten" vara som den är utan att klandra den, den har inte gjort något, den har bara gått minsta motståndets lag och blivit, blivit av den energin som föregått den. Det du upplever är alltså det självklara scenariot som kommer av det som föregått den.
 
Om du häller ut en kanna vatten på mattan så blir mattan blöt, du kan knappast klandra mattan för att den blev blöt av vattnet och du kan knappast klandra vattnet för att vara blött, så förbanna inte det faktum som är. Det som kunde gjorts på annat sätt är att du undvek att hälla ut vattnet på mattan men eftersom det redan skett så kan du bestämma vad du ska tycka om det som är och vad du kan göra härnäst. Antingen torkar du upp vattnet från mattan eller så låter du tiden, naturen, ha sin gång och lita på att värmen runt vattnet i mattan är tillräcklig så att vattnet dunstar och mattan torkar.
Det viktigaste att förstå i detta är att vad du tycker om det som händer är grundat på din värdering om saken och som förklarar för dig vad som är sant. Så om du hade en annan värdering om saken skulle du tycka något annat, som skulle ge dig en annan känsla, en annan uplevelse av det, och därmed en annan livskvalité, ett annat liv en annan sanning. Du kan alltså torka upp vattnet med acceptans eller frustration, irritation - ditt val.
 
I förlängningen kan du välja att var noggrannare med hur du hanterar vattenkannan eller ickedömande, ickeklandrande, av verkligheten, det självklara som följer det som föregicks.
 
Fortsättning följer....
 
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela