nson.blogg.se

Pengar

Publicerad 2017-05-04 20:30:00 i Allmänt,

Ditt hjärta har inte pengar som mål, det har glädje, kärlek och frihet, i sitt fokus.

Om det är frihet du hoppas pengar kan ge dig så kan du ibland upptäcka att hjärtat väljer en genväg och du finner upplevelsen frihet innan pengarna visat sig. Med det kan det vara så att pengarna inte behövs.

Inte så sällan så visar sig pengarna eller snarare "finansiell frihet" lättare efter du släppt kampen om dem. Kampen om att få något bevisar dess avsaknad. Din önskan om, vad du än vill ha, med din vetskap om att du inte har det, alltså saknar det, kan inte manifestera annat än saknad. Detta för att känslan är betydligt mera skapande än tanken. Du får alltså inte det du önskar utan det du tillåter, det du är i samklang med, det du bekräftar med din inre övertygelse s.a.s.
 
När du strävar efter mycket pengar - vad är det för känslor du får när du tänker på att ha mycket pengar? Är det glädje, tacksamhet, frihet? Om det är så, förstår ni säkert att känslan är ett större mål än de faktiska pengarna? I strävan av mycket pengar ger ni ibland pengarna den enda möjligheten att ge er de känslor ni vill ha. Det gör att pengar har den enda makten till att ge er de känslor ni önskar, och ni blir begränsade till möjligheten till er önskade upplevelse. Till saken hör att känslan av tacksamhet, glädje, frihet, drar till sig den finansiella frihet lättare än tvärtom. Det är ju, trots allt, en del som har mycket pengar men ändå inte upplever frihet, glädje, tacksamhet.
 
Ni har säkert hört utrycket "Pengar är av ondo" men det stämmer inte alls. Din känsla för pengar kan vara "av ondo". I brist på pengar kan du känna desperation, frustration, ångest, och därmed fatta beslut som förvärrar ditt och andras liv. Om du har gett pengar makt, och när du har mycket av dem, upplever att det är du som har makten, och även makten över andra med mindre pengar, så kan du bli mindre ödmjuk och utnyttja makt över andra med hjälp av dina pengar. Det kan vara grunden till utrycket ovan.
 
Pengar är energi, som allt annat, så gläds med dem, var tacksam tillsammans med dem. Kom ihåg att vara tacksam över de du redan har, oavsett mängd, det ger dig större möjlighet till mera.

("Finansiell frihet" är detsamma som att ha tillgång till det du behöver det då du behöver det.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela