nson.blogg.se

Förnöjsamhet

Publicerad 2017-10-10 08:20:00 i Allmänt,

Otroligt många människor tror att vi är en fysisk kropp som har en själ, när det egentligen är så att vi är en själ som just nu har manifesterat en fysisk kropp. Därmed försöker många att bli mera ”andliga” fast det andligaste vi har åstadkommit hittills är att vara ”fysiska”.

Att som ickematerisk energi lyckats manifestera en fysisk kropp i en fysisk värld skulle egentligen glädja oss så pass så att vi aldrig, i detta ”liv”, skulle försöka ”flumma iväg” i omedvetna rus så som droger eller meditation eller liknande ”utanför-kroppen-upplevelser”. Men vår brist på tillit till att allt är som det ska och att strävan till förändring, som samtidigt gör processen långsammare, tycks vara en konstant önskan hos de flesta och därmed är känslan av att aldrig vara nöjd ett faktum.

Vi vet att allt är energi och att vi, liksom allt annat, bara är en frekvens. Det vi kallar fast materia, det vi kallar solitt, är en frekvens av energi som allt annat. Biologiskt så byter vi ut våra celler konstant så även där är vi inte speciellt fasta s.a.s.

Känner du igen dig i att aldrig vara nöjd? Känner du igen dig i att vilja vara upplyst? Känner du igen dig i att sträva till större andlighet? Känner du igen dig i att vilja vara ”utanför kroppen”? Längtar du till det ickefysiska, ickemateriska, tillståndet? Känner du igen dig i strävan, i att sätta mål?

Utan värdering i detta så varför inte slappna av, njut, samtidigt. Du har kommit exakt så långt som du ska just nu. Du är på en exakt position, en perfekt situation, i den processen som du kallar ditt liv.
Denna situation du är i är antingen glädjefull eller lärorik eller motiverande eller…ja, alldeles perfekt för dess eget syfte.

Var nöjd.
kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela