nson.blogg.se

Varför?

Publicerad 2018-02-28 07:32:00 i Allmänt,

Vad är ditt Varför? Vad är din anledning till att göra det du gör?

För att förstå det behöver vi förstå vem vi är...tror jag. Jag tror också att vi behöver förstå vad vi kan och vad vi behöver göra för att bli det vi vill vara. Jag är övertygad om att vi behöver bli det vi vill vara innan vi kan få det vi vill ha.

Vi behöver alltså lära känna oss själva. Inte till fullo, för det är en evighetsprocess. Jag lovar att om vi ses om hundra år eller tusen år eller en miljon år, så kommer vi ställa samma frågor - Vad ska vi göra? Vad är det nästa steget från där vi står? Hur ska vi gå vidare? Hur ska vi bli mera si eller så? Vad vill vi bli? Eller vilka frågor som ställs av oss. Det kommer alltså aldrig någonsin bli en tid då det inte finns en enda fråga kvar. Det kommer alltid finnas flera frågetecken än det finns utropstecken.

Till saken är att det är otroligt många frågor som har samma svar, dock.

Vem vi än vill vara, vilket liv vi än vill uppleva, så behöver vi förstå Varför vi vill det. 
Så Varför vill vi det vi vill?
 
Att ställa frågan Varför är att skapa motivation. Motivation kan endast vara på riktigt, den måste vara sanningsenlig, ärlig, annars kommer motivationen inte hålla i längden. Är vi säkra på att det vi önskar verkligen är det vi vill ha? 
Den frågan kan bara besvaras om vi känner oss själva, så det första är alltså att ta reda på om det vi vill verkligen är det vi vill.
Hur känns det när vi tänker på det vi tror oss vilja? Blir du glad? Blir du lycklig? Känner du energi till handlingskraft?
Om inte kanske det inte är det vi, i ärlighetens namn, vill?
 
I det här lägen kan vi lätt bli lite konfysa, lätt förvirrade. "Men vad vill vi då?" är nog en självklar fråga isåfall.
Hur ska vi få reda på vad vi verkligen vill?
Känn efter igen och igen och igen och...... Till slut, om inget kommer, om inget dyker upp i skallen, inget som åtmintone ger glädje och inspiration, så kan vi alltid kasta tärning.
 
Lycka till. Kram.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela