nson.blogg.se

Är man dum om man är arg?

Publicerad 2018-10-08 07:01:45 i Allmänt,

Sadhguru, en guru i Indien, säger "Att vara arg är att vara en idiot".
 
Jag vet att ilskan producerar adrenalin, cortisol, och andra hormoner i kroppen som förstör dina celler, som skapar sjukdomar i kroppen eller sinnet.
 
Oro, ångest, irritation, frustration, och övriga obehagliga känslor gör samma sak, bryter ner dina celler och skapar sjukdomar.
 
Sadhguru tar för givet att alla vill leva, att alla vill vara friska. Jag tror inte att alla vill det innerst inne. Det finns en massa fördelar, för den vilsne, i att var sjuk, kroppsligt eller mentalt. De får uppmärksamhet, kärlek, omtänksamhet, m.m. De slipper ta ansvar till vissa grader i ditt liv och slipper gör saker som inte känns bra att göra.
Jag menar inte att den sjuke gör detta medvetet för att komma undan eller för att få uppmärksamhet. Jag menar att det finns undermedvetna, omedvetna, vägar att gå för att lära känna sig själv, för att utveckla sig, som jag menar är meningen med livet.
 
Ditt ickemateriska Du har skapat din fysiska Du för att utveckla sig. Det är förmodligen lättare att skapa kontraster i den fysiska världen än det är i den ickfysiska, så det är lättare att skapa motstånd, problem, för att ha lusten att utvecklas i den fysiska världen. 
 
Jag menar ju att känslor är ett språk mellan ditt medvetna Du och ditt högsta, allvetande, gudomliga, kärleksfulla, Du. Så när du är arg och det känns obehagligt, vet du att du har fått för dig något som ditt innersta, ärligaste, Du inte håller med om. Känslan gör ont p.g.a. avståndet till den kärleksfulla energin som är Du upplyst s.a.s.
 
Du är kanske inte en idiot (jo ibland) när du är arg, du kanske bara har lust att ha tillräckliga problem, sjukdommar, motstånd, i ditt liv för att motivera dig till utveckling. Eftersom graden av motstånd skapar starkare lust att förändra.
 
Låt säga att din högsta lust är att vara ett med det klokaste, upplysta, ärligaste, kärleksfulla, Du och eftersom du inte förstår hur att vara det medvetet så kan det vara så att döden tar dig dit.
Om det är så att vi når dit vi vill när vi dör så borde vi kanske dö så fort som möjligt? Om döden krävs för att nå dit vi innerst inne vill, vore du inte lite tveksam till att ta det steget? Om du är tveksam så kanske du ska acceptera de motstånd som finns i ditt liv eller lära dig att må så bra som möjligt innan du dör?
 
Kram

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela