nson.blogg.se

En tröst till en som blivit utsatt.

Publicerad 2019-01-26 11:19:00 i Allmänt,

Detta är taget ur verkligtehet då en människa kom till mig och sa att hon blivit utsatt för bl.a. skitsnack.

 

"Jag vet att människor kan vara dömande och verka obegåvade. Jag vet att människor inte har en aning om karma eller hur de skapar sin verklighet. Jag vet att människor kan gadda ihop sig och snacka skit om andra och att de gör det för att de har dålig självkänsla och för att känna tillhörighet och gemenskap. Det kan de göra utan att ha en enda aning om hur illa de gör den andra personen och inte ens hur illa de gör sig själva. Jag vet det vännen.

Det enda man kan göra är att vara den människan man vill möta. Det enda man kan göra för att vara den personen man vill möta är att förbise vad andra gör, tycker eller säger, samt förlåter dem för att de inte vet bättre. Det enda man kan göra är att visa dem hur en människa ska vara för att må så bra som möjligt.

Jag vet att man får ett fruktansvärt motstånd när man går föra och visar vägen, men det finns inget annat alternativ. En vacker dag, i regel i slutet av livet men för de flesta efter ens död, så vaknar man och säger ”Vad tusan höll jag på med!” Vi kan bara hoppas att vi vaknar innan vi dör."

Var den du vill möta

Kram

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela