nson.blogg.se

Vart är du på väg?

Publicerad 2016-08-18 07:46:00 i Allmänt,

Det finns en tid i livet som vi anser oss vara ett resultat av vart vi varit, vad vi gjort och vad vi varit med om. För de flesta av oss är den känslan, den uppfattningen, en given del av vårt liv, hela tiden.
 
Vad som däremot kan vara en större skillnad mellan oss, i uppfattningen om oss själva, är hur vi anser oss ha skapat det vi varit med om, hur vi anser oss ha påverkat, önskat och/eller har haft makten i skapandet av händeler och upplevelser.
 
De flesta som upplevt något negativt upplever att det "drabbade" dem, att de är "oskyldiga" till att varit med om det.
Jag har aldrig eller kommer aldrig att använda ett uttryck som "skyll dig själv". Betydelsen av det uttrycket är inte relevant för något som hänt någon någonsin.
Det vi kan försöka förstå dock är den makt vi har i skapandet av det vi kallar "framtiden" och vad vi behöver förstå i frågan om "makt" i detta NU.
 
De flesta som upplever positiva händelser har lättare att ta till sig att de varit med och påverkat "resultatet" genom de tankar, känslor, och det agerande de haft.
Vi kan behöva omvärdera det vi kallar "positivt" och "negativt" för att lättare ta till oss det jag försöker förmedla. Ni vet ju att en händelse inte kommer med en given värdering, det är vi själva som ger den en värdering utifrån vår fundamentala uppfattning om vad vi anser är bra eller dåligt, eller hur? 
 
Jag har tidigare förklarat att du behöver vara ett med, helt i samklang med, din ärligaste, sannaste, innersta, klokaste, DU, för att komma dit du innerst inne vill,  men alla andra känslolägen och dess relativa logik, som varierar beroende på känslan, ger dig inspiration till tankegångar och inspiration till beslut och agerande. Denna inspiration kommer ALLTID från källan, från Gud, från den ickefysiska, största, allseende, visdomen. Det innebär att om du anser att du fattade ett beslut som du senare ångrar så är det fortfarande en erfarenhet som du, i en högre mening, anser dig behöva just där och då. Allt detta för meningen med livet "lär känna dig själv, expandera som person och människa och därigenom bli lyckligare".
 
Var överens med "vart du varit", acceptera det förflutna och släpp det om det hindrar dig i din utveckling. Försök inte bearbeta i form av lösa problem eller förlåta som om det var ett misstag. Det har aldrig skett ett enda misstag i detta universum någonsin. Allt som har hänt är det givna resultatet av den energin som varit och som lagrat upp tillräckligt med kraft för att i ett momentum senare skapat det vi kallar verklighet.
 
Ställ dig sedan frågan:
Vart är jag på väg?
 
Kram
 

Kommentarer

Postat av: Tony

Publicerad 2016-08-22 11:04:59

Bra skrivet, det behöver jag ta till mig :)
Lätt att bli ett offer när tankarna inte skingras utan hopar sig.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela