nson.blogg.se

Motivation

Publicerad 2017-05-15 06:19:00 i Allmänt,

I ordet "motivation" så kan vi plocka ut den viktigaste delen som är "motiv".
 
Ställ dig dessa frågor.
Vad är ditt motiv? Vad är ditt "varför"? Vad är din anledning att göra det du gör, eller varför vill du göra det du anser att du vill göra?

Normalt svarar vi utifrån det vi fått från någon annan. Normalt svarar vi i tanken, i känslan, av någon annan. Normalt svarar vi utifrån det som förväntas av oss eller vad som anses vara "normalt", "det alla säger att de vill" o.s.v.

Du kanske kommer fram till att pengar motiverar dig? Du kanske kommer fram till att ära, berömmelse och beundran från andra motiverar dig? Du kanske kommer fram till att acceptans, tillhörighet och gillandet från andra, motiverar dig? Du kanske kommer fram till att hämd och makt motiverar dig? 

För att få det ärligaste svaret ifrån dig själv så finns det något du bör göra.
Låt ingen annan komma in i din energi, i ditt fokus, när du letar efter svaret. Låt ingen annan få spela någon roll om du ska vara så ärlig som möjligt mot dig själv.
 
Du kom inte hit, till denna värld, för att tillfredsställa allt och alla, du kom för att leva ett liv, Ditt liv.
 
Den grundläggande anledningen, den fundamentala meningen, med livet är (så som jag ser det) att utvecklas, att bli lyckligare, att expandera som människa. För att göra det behöver vi lära känna oss själva. För att lära känna oss själva behöver vi förstå vad vi vill. För att förstå vad vi vill behöver vi förstå vad vi inte vill. För att få veta vad vi inte vill behöver vi få uppleva det.
 
Jag har skrivit det förut, men gör det igen.
 
ÄLSKA KONTRASTERNA!!
 
Allt det du kallar oro, ilska, frustration, ledsamhet, ångest, vilsenhet, hat...o.s.v. berättar för dig vad du inte vill. Grattis!!
 
Du kan säga "Tack för informationen" istället för att gräva ner dig i känslan.
Du vet, i samma stund som känslan visar sig, vad du inte vill. De obehagliga känslorna innefattar en önskan om förändring.
När du upplever att någon är elak, vill du att människor ska vara snällare. När du upplever att du själv var elak, oärlig, dömande, vill du själv vara snällare, ärligare och mera tillåtande. När du upplever att du är fattig, vill du vara rikare. När du upplever att du är utanför och inte har vänner vill du vara inkluderad, accepterad och ha nära vänner. När du upplever att du är svag, vill du vara starkare. När du upplever att världen är hård, vill du ha en mjukare, mera tillåtande, vänligare, värld.
 
Så vad motiverar dig - Jo, lyckan, glädjen. Alla beslut du fattar gör du för att du tror att du blir lyckligare av det, eller hur?
 
Vad gör dig lycklig?
För att få veta det ärligaste svaret på den frågan behöver du radera alla värderingar du har, du behöver redera hänsyn till andra, du behöver radera alla förväntningar du har på svaret.
 
Har du förväntningar på svaret så har du fortfarande omständigheter som "vad ska andra tycka?", "hur ska jag försörja mig?" o.s.v. kvar i din energi. Ju mera du kan reducera av omständigheterna, ju mera självisk, du kan vara i denna stund ju mera lär du känna dig själv, ju mera motiverad blir du till att göra dig lyckligare.
 
Jag vet att du inte är egoistisk. Eftersom en egoist inte vågar exkludera omgivningen när den fattar sina beslut. En egoist måste ha en respons som göder sin egoism, som bekräftar honom eller henne. Jag vet att när du frågar ditt hjärta, din innersta, ärligaste, sanning, om vad du vill, så gör du ingenting som skulle såra dig och därmed inte heller kunna såra de du älskar. Eftersom det skulle ge dig en obehaglig känsla. Jag vet att i din innersta, ärligste, sanning, vet du att allt är ett och allt vi gör mot någon gör vi mot oss, och allt vi gör mot oss gör vi mot alla andra. 
 
När du finner ett svar på frågan om vad som motiverar dig så kanske du kommer fram till att byta jobb, separera från din partner, flytta...eller vad som helst. Eller så kommer du fram till att göra det du gör med en annan anledning än den du hade innan. Du kanske väljer att göra det med glädje, med motivation, med lust och kraft.
 
Hur som helst så gör du ett framsteg i din personliga utveckling.
 
Lycka till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela