nson.blogg.se

En tanke runt framtidens inlärning

Publicerad 2019-08-13 15:07:47 i Allmänt,

Hur kommer människor i framtiden ta in ny information?

Den traditionella pappersboken har fått konkurens. Läser yngre människor lika mycket idag som de gjorde för trettio - femtio år sedan?

Detta är några frågor som kan ställas och diskuteras.

Ljudböcker finns redan och kommer vara mera frekvent i framtiden. Jag tror att just själva läsandet inte kommer vara det största sättet att ta in ny information på, snarare film med föreläsningar, ljudböcker och upprepade kortare ”mantran” som kan pågå under tiden man sover.

Vidare kommer information tas in via de chipp man har inmonterade i kroppen. Vi kommer ha glasögon som visar filmer och eventuellt texter för oss då vi sitter på tunnelbanan eller i sammanhang där du inte behöver vara koncentrerad på omgivningen.

Denna framtid är inte särskilt utvecklande för människan som sådan. Förmodligen har detta skett tidigare då man pratar om ”Atlantis” t.ex. Den dåvarande människan kan ha varit familjär med en betydligt högre teknologi än den vi har idag. Det kan ha varit orsaken till de människornas utdöende. Om teknologin går för långt så marginaliseras människan och dess funktion och därmed deras behov att vara.

Det som kan vara skrämmande är också det mest naturliga i människorasen, nämligen att utveckling inte går att stoppa. Det är en självklar känsla i människan att vilja utveckla teknologi men inte lika självklar, för alla, att utveckla sig själv.

Det finns flera saker vi behöver göra för att bevara människorasen, bl.a. att läsa böcker på det gamla sättet.

Det positiva dock med det nya sättet att ta in information är att vi kan lära oss saker snabbare än tidigare. Jag har också en känsla av att om vi håller teknologins utveckling inom arbetsmarknaden, och därmed få mera fritid, så kommer vi ha tid att ta hand om oss bättre. Mera motion och mera tid för varandra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela