nson.blogg.se

Du lever din dröm

Publicerad 2016-06-30 06:02:00 i Allmänt,

Det finns ingenting som hänt dig som du inte är medskapare till. Med det menar jag att det rent fysiskt inte kan vara möjligt att uppleva något som du rent energetiskt inte är frekvent överens med. Du behöver inte vara överens med det så som att gilla det, utan bara att det är i den energifrekvens som i samklang med det som händer och den du i din frekvens är.
 
Jag förstår att det kan vara svårt att få ihop men om ni läser fysik så förstår ni att alla scenario som finns måste finnas samtidigt och det vi upplever är endast det vi registrerar som i sig är manifesterat av det du fokuserar på, det du lägger energi på.
 
Alla värderingar som du har, skapar det du kallar sanning och det du kallar verklighet. En värdering är bara en upprepad tanke, så tänk en annan tanke så ändras din värdering och därmed din verklighet.
 
Vad är sant då? Du har garanterat träffat en massa människor som ser på världen på olika sätt, som tycker olika, som anser olika saker är rätt och fel o.s.v. I ett krig t.ex. så är det ju aldrig så att den ena sidan anser att "det är vi som är skurken i detta drama". Båda sidorna anser garanterat att "det är vi som gör rätt och de andra som är skurken". 
 
Om "verkligheten" är så olika för oss, om "verkligheten" är sann på olika sätt för oss, så är det kanske bara en illusion, en föreställning, en dröm. 
 
Du lever din dröm, och att dö är att vakna. Det innebär inte att vi MÅSTE dö för att "vakna", du har naturligtvis all rätt att "vakna" i denna "verklighet", varsågod. I min "verklighet" så vaknar hela världen undan för undan och sakta men säkert, så också jag. Tack.
 
Kram
 

Pengar

Publicerad 2016-06-29 06:20:00 i Allmänt,

Vad har vi för relation till pengar?

"Pengar är av ondo", "Pengar är underbara", "Pengar växer inte på träden", "Pengar är frihet", "Pengar gör dig girig", "Den som spar han har", "Den som bara har pengar är fattig, den som har allt utom pengar är förmögen"...o.s.v.
 
Dessa uttryck förklarar din relation till pengar, din känsla för pengar.
 
Jag har föräldrar som kommer från två olika världar. Mamma växte upp på en relativt stor gård med mycket åkermark och min Pappa var Torparbarn och flyttade runt för att jobba för "Stor-bönderna".
 
Min Far gjorde en "klassresa", startade eget företag i unga år och kom till slut att få det relativt gott ställt. Min Mor utbildade sig till Undersköterska och rörde sig med ett betydligt mindre kapital än Pappa.
 
Min Mammas intällning till pengar var sådan att - Det ordnar sig alltid. En gång sa hon "Jag har femhundra kronor och två veckor till pension, ja men dåså, då kan jag ju åka till Örebro och hälsa på kusinen".
 
Min Pappa visste hur han hade kämpat för att tjäna sina pengar så han tog detta med pengar på ett lite mera allvarligt sätt. Om han, mot förmodan, bara skulle haft fem hundra kronor kvar då det vore två veckor till nästa pensionsutbetalning, skulle han förmodligen inte ta det så lätt och framför allt inte unna sig en resa.
 
Jag har nog båda mina föräldrars känsla för pengar. "Det ordnar sig" är ett vanligt uttryck om allt hos mig, så också om pengar, men känslan av att man får kämpa för att tjäna dom finns också hos mig.
 
Pengar är en enormt stark energi, i vår värld, som skapar alla möjliga olika känslor hos människor, människor som fattar beslut om fantastiskt viktiga saker. Dessa saker rör oss alla, och dessa saker sätter värderingar hos oss, som i sin tur gör att vi tycker si och så. Då vi tycker si och så, då vi har dessa värderingar, fattar vi beslut som formar våra liv.
 
Så, var vän med pengar - det ordnar sig.
 
Kram
 

Vem lyssnar ni på?

Publicerad 2016-06-28 07:45:00 i Allmänt,

Det finns en värld full av människor som påstår sig ha något att säga till någon annan,
 
Gör så, säg så, agera så, var sådan, så kommer det gå bra för dig.
Lär dig detta, öva dig på detta, förbered dig på detta, så blir du bättre.
 
"Jag ska lära dig allt jag kan", "Jag ska förbereda dig för skolan som ska förbereda dig för arbetet där du kan öva dig på att "klättra" i din karriär så att du kan bli bättre och ännu mera förberedd på nästa utmaning som tar dig vidare till ...o.s.v.
 
Du ska dessutom planera din pension och förbereda dig på att en vacker dag ska du "kliva av" all denna "övning", denna förberedelse, så var beredd på att en vacker dag så kommer du....ja, vad?
 
Bilden nedan är från ett munkkloster några mil utanför Bejing. Där bodde fem budistmunkar som också tog tips om levnadsregler om vad att göra, hur att vara o.s.v. De trodde också att de hade en uppgift som måste fyllas, en strävan som de behövde vara hängiven till - och de kallade den för "Den rätta läran" och påstod att alla borde var som de. 
 
Du är född att leva, leva ett liv. Du är redo, vännen. Du är född redo, redo att leva detta liv. Du är alltid komplett, komplett för detta NU och NU är allt som finns. Lev NU.
 
Nu ställer ni er frågan om Ni ska lyssna på Mig?
NEJ...lyssna inte på mig, lyssna på DIG!
 
Kram
 

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela