nson.blogg.se

Allt som finns...

Publicerad 2016-09-25 07:37:00 i Allmänt,

...är redan skapat. Allt som finns är redan färdigt. Allt som finns är ett resultat, en slutprodukt.

Tycker du om det som är - njut av det.
Tycker du om det som är - var tacksam.
Tycker du om det som är - tacka dig själv för skapandet, tacka för upplevelsen och glöm inte att tacka dina medskapare.

Tycker du inte om det som är - ge det ingen energi.
Tycker du inte om det som är - ge det inget fokus, ingen uppmärksamhet.
Tycker du inte om det som är - undvik det. Om du inte klarar av att undvika det, helt okej, du är helt normal - acceptera det ändå, det är ju ändå skapat, färdigt s.a.s. Det innebär att det är inget som är att göra med det, inget att göra något åt.
Tycker du inte om det som är - gör om, gör nytt, lägg om ditt fokus.
Tycker du inte om det som är - var tacksam. Tacksamhet är det effekivaste sättet att skapa det du vill ha.
 
Lycka till
Kram
 

Attraktionslagen

Publicerad 2016-09-20 05:47:00 i Allmänt,

Vi känner till Attraktionslagen, eller hur?
 
Många frågar:
- Varför får jag inte det jag tänker på?
- Känslan är skaparen, i betydligt högre grad än tanken.
- Men tanken kommer föra känslan, eller hur?
- Dina värderingar kommer före känslan och värderingar är bara upprepade tankar, så okej tankar kommer tidigt, men först...? 
 
Jag har 10 punkter som vi kan fundera på och som kan vara anledningen till att du skapar saker du inte vill ha istället för det du vill s.a.s.
 
1. Du tar inte makten.
Du sänder ut din önskan och fortsätter sen som vanligt utan att göra någon direkt förändring i ditt liv. Du lämnar över makten för din önskan till en kraft utanför dig själv när det viktigaste faktiskt är din uppgift. Det är din uppgift att ta emot din önskan när den levereras, det är ingen annan som kan göra det. Att ta emot din önskan betyder att du förändrar din attraktionspunkt så att dess vibration matchar det du önskar. Så ta tillbaka makten för den finns inom dig och så gör du din del av jobbet genom att förändra din attraktionspunkt. Det säkraste sättet är att se till att du är glad och lycklig för då matchar din vibrationspunkt dina önskningar.

2. Fokus på bristen.
Ett tag efter det att du sänt ut din önskan så börjar du undra när den kommer. Du ser att den inte har kommit ännu och då blir du irriterad och frustrerad och undrar när den ska komma. I det läget har du skiftat din vibrationspunkt till brist på det önskade och du attraherar mer av det du inte vill ha. Ha tålamod och tillit för din önskan kommer när du är redo. Låt attraktionslagen ta hand om när och lita på det. Släpp frågan om när och se istället till att ha kul och njuta här och nu för det gör att din önskan kommer snabbare.

3. Glömmer känslorna.
Många tror att det endast är våra tankar som skapar när det i själva verket är våra känslor som skapar. Attraktionslagen svarar på den vibration som dina känslor sänder ut. Så även om du tänker på det du önskar men känner irritation så attraherar du inte din önskan utan mer saker som gör dig irriterad. Våra tankar skapar känslor och våra känslor sänder ut en vibration som är skapande.

4. Felaktig användning av affirmationer.
Affirmationer är ett väldigt effektivt verktyg om de används på rätt sätt. Men vad är då ”rätt” sätt? Rätt sätt är het enkelt när affirmationen skapar en positiv känsla inom dig, en förväntansfull känsla. Om du till exempel har absolut inga pengar och affirmerar: ”Jag är rik” eller ”Jag är en pengamagnet” eller ”Pengar kommer till mig enkelt” etc så känns det inte trovärdigt och du blir istället påmind om den brist på pengar som råder i ditt liv. Om en affirmation inte får dig att må bra så ska du inte använda den för det du vibrerar matchar det du inte önskar och det vill du u inte ha mer av, eller hur?
Hitta då formuleringar för dina affirmationer som skapar positiva känslor inom dig för då sätter du din attraktionspunkt så att dess vibration matchar din önskan. Du kan till exempel formulera affirmationer där du uppskattar det du redan har för då kommer det ännu mer a sådant som du vill ha och som gör dig glad.

5. Att tro att ”positivt tänkande” räcker.
Det räcker inte med att bara tänka positivt utan du måste tro på dina tankar och du måste tänka tankar som skapar positiva känslor inom dig.

6. Styrs av yttre omständigheter.
De som läst mycket om attraktionslagen har lärt sig vikten av att vara glad och lycklig för att manifestera sina önskningar men de klarar inte av det eftersom andra människor, yttre omständigheter och situationer får dem på dåligt humör. Så, de låter det som är utanför dem påverka deras humör eller så skyller de på att de inte kan vara lyckliga förrän deras önskan har kommit. På det sättet är deras attraktionspunkt i samma vibration som det oönskade, alltså bristen på det önskade. Ställ dig frågan om den yttre omständigheten är så viktig så att du vill låta den avhålla dig från din önskan. Iaktta det du ser och fråga dig istället: ”Så vad vill jag istället”.

7. Försöker ändra andra.
Det går inte att ändra andra människor och det vet de allra flesta om men ändå så beter de sig som om det gick att ändra andra. Men det gör dig bara olycklig och du ger dig in i en kamp som du aldrig kan vinna. Så nästa gång en annan människa gör eller säger något som påverkar dig negativt var då uppmärksam på den negativa känslan och bli medveten om att den skapar ett motstånd mot din önskan. Ställ dig själv samma frågor som i punkt 6.

8. Dubbla budskap.
Ett väldigt vanligt förekommande fenomen är att folk skickar ut dubbla vibrationer, dels vibrationen av det önskade dels vibrationen av brist på det oönskade. Till exempel: ”Jag vill ha en ny bil men jag har inte råd.”, ”Jag vill ha ett jobb men jag är för gammal”. Vi slänger alltså ut en önskan och sen en förklaring till varför vi inte kan få det vi vill ha. På det sättet så tar det väldigt lång tid att attrahera det du önskar och oftast så blir det en salig blandning av det du önskar och det du inte önskar.

9. Pratar för mycket om det oönskade.
Man slänger ut en önskan om mer pengar till exempel, sen pratar man med alla om att man inte ha råd, varför man inte har råd, hur det kommer sig att man hamnade i sin ekonomiska situation, vems fel det är att man inte har pengar osv. Man ursäktar, förklarar och pratar väldigt mycket om sin situation vilket leder till att din attraktionspunkts vibration matchar bristen på det du önskar och du manifesterar bara mer brist på pengar.

10. Ändrar inget.
Så länge du tänker och känner som du alltid har gjort så kommer ditt liv fortsätta se ut som det gör idag. Är du nöjd så fortsätt men om du inte är nöjd så måste du verkligen göra en förändring. Det räcker inte med att läsa en bok, göra några övningar, titta på några filmklipp utan du måste göra en förändring inom dig. Du måste tänka annorlunda kring dig själv och det du har i ditt liv för att få andra resultat. Förändra dina tankar så att du känner mer glädje oavsett om din chef är korkad, kassörskan är grinig, din partner är sur, katten skiter i sängen, du inte får något jobb, du inte har några pengar osv.
 
Fundera över detta. Ligger det något i det? Kom ihåg att aldrig klandra dig för att vara i de obehagliga känslorna, de är fantastisk info. 
 
Kram

Känn efter

Publicerad 2016-09-17 07:19:00 i Allmänt,

Hur ska jag lösa det där problemet? Hur ska jag kunna förändra mitt liv? Jag vill bli av med det där. Jag måste hjälpa den där. Jag har ett problem. Det är ett problem där borta. Dom där borta mår inte bra. Jag mår inte bra om dom inte mår bra. Jag tycker synd om dom. Det fattas pengar. Det är smutsigt. Vattnet är förorenat. Luften är förorenad. Maten är onyttig. Man kan dö och det är hemskt. Hur ska jag lösa problemet? Hur ska jag kunna hjälpa till? Jag känner mig otillräcklig. Jag borde bli bättre. Jag måste kämpa hårdare. Ge aldrig upp. Kom igen nu! Det står inte rätt till. Det är något som är fel. Dom gör fel. Den där människan är inte klok. Det är ett misstag. Det har skett ett misstag. Du tycker fel. Du ska tycka som jag. Du ska lyssna på mig. Du ska göra som jag säger. Jag måste lösa det där problemet. Vi måste lösa det där problemet.
 
Brykar du tänka så? Brukar du säga så?
 
Känn efter. Hur känns det? Känns det behagligt? Om inte, vad säger det dig då?
 
När du är i samklang med din innersta, ärligaste, kolkaste, kärleksfullaste, sanning - så är du fantastiskt accepterande, du är fri, du är tillåtande, du har en upplevelse av fullkomlighet och av att bara vara, bara existera. Du känner dig komplett, hel, total, och detta är liksom skönare än det vi kallar lycka.
 
När du är nära din innersta sanning, ditt ickefysiska, evigt existerande DU, så är du lycklig, euforiskt lycklig. När du är lite längre ifrån så är du glad och lite längre ifrån känner du dig helt okej och lite längre ifrån så känner du dig lite mindre glad men fortfarande mera i det du kallar positivt än det du kallar negativt s.a.s.
 
En bit längre ut finner du en gräns. Den gränsen kallar du "trygghet". Trygghet är inte frihet, trygghet är kontroll. Utanför tryggheten känner du dig orolig. Lite längre bort från din klokaste, kärleksfullaste, sanning, och på den sidan av tryggheten som du kallar negativ och längre ut än oron känner du dig vilsen, rädd, frustrerad, förbannad, ilsken, hatisk o.s.v. Du kommer till ångest och vidare längre ifrån din innersta sanning kallar du känslan för depression.
 
Alltså, vad säger känslan dig?
 
För mig säger den att om jag är i känslor som kan klassas som negativa så är jag tydligen övertygad om något som min innersta sanning anser är lögn. Den kraft, den energi, som min ickefysiska Jag är, berättar alltså för mig att jag inte är i samklang med min ärligaste, klokaste, JAG - och livet går ut på att tillåta sig vara det.
 
Är det negativt med "negativa" känslor?
Absolut inte! Det är ju fantastiska vägledare, fantastisk information om DIG. Just den informationen du behöver för att lära känna dig själv så att du kan växa som människa, expandera som person, utvecklas - som är syftet med livet.
 
Är det fel att vilja hjälpa andra eller att vilja ändra på sitt liv eller världen?
Absolut inte, men du hjälper ingen med en "negativ" känsla, med en "negativ" energi. Gör det med glädje, med kärlek, med acceptans - eftersom det är den känslan, den energin, du vill förändra till.
 
Du kan inte få en "negativ" kraft att bli "positiv" genom att tillföra mera "negativ" kraft. Du kan inte få en "negativ" energi att bli "positiv" hur du än gör. Du ska alltså inte förändra det som är, du ska skapa det du vill ha och inte förändra det som är.
 
När du bakar en kaka och du tycker att kakan blev misslyckad, tar du då kakan och smular ner den, knådar om den, gräddar om den i ugnen och förväntar dig att den kommer ut på ett annat sätt än den var innan eller bakar du en ny kaka?
 
Skapa nytt, skapa den värld du vill ha och sluta försöka att förändra det som redan är skapat. Det som redan är, det som finns, är färdigt. Är du inte nöjd så acceptera det, tacka det för informationen som gav dig lusten att förändra, älska kontrasten som gav dig upplysningen om dig själv. Gå sedan in i din skönaste känsla, i din innersta sanning, eller så nära som du kan, och fatta ett nytt beslut utifrån den inspiration du får av den skönare känslan. 
 
Lycka till
 
Kram
 

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela