nson.blogg.se

Tillit

Publicerad 2017-10-29 07:36:00 i Allmänt,

Älskade vänner.

Tillit är ett ord som kan behöva granskas, tror jag.
 
 
Tillit kan läsas från båda hållen, är inte det fantastiskt? Tillit kan kanske betyda samma sak från vilket håll man än tittar på det, eller inte?
 
Tillit, att lita till, kan jag ibland undra över om det är nödvändigt. Måste jag ha tillit? Räcker det inte med att jag accepterar vad som än är? Eller är det samma sak? När jag accepterar har jag tillit, eller?
 
Behöver jag då gilla det som är? Är det en del av upplevelsen av tillit, att jag får ett lugn av att allt är som det ska? Behöver jag det lugnet? Om jag behöver det lugnet, om jag är beroende av att känna tillfredsställelse, har jag tillit då eller är det inte så att just då tvivlar jag? Om jag inte gillar det som är men jag litar på att det är som det ska (eftersom det som är skapas av det som föregick det, alltså den energetiska status som manifesterade det vi upplever med våra fysiska sinnen) behöver jag då utveckla min vidare syn eller ska jag försöka bekämpa det som är?
 
Nu vet jag att din verklighet, det du upplever, skapas genom dig, den energetiska status du har via din fundamentala övertygelse om sanning via dina värderingar, dina tankar och dina känslor, din attityd och ditt agerande, så du kan inte uppleva annat än det som på ett eller annat sätt inkluderar dig. Du behöver alltså inte gilla det som visas för dig. Du behöver inte ha ”positiva” känslor för det du upplever. Du behöver bara lita på att det är som det ska.
 
Dina känslor förklarar bara något om dig, och du ville ju lära känna dig, så varsågod. Känslor, så som jag ser det, är den kommunikation som råder mellan det eviga alltet, den totala gemenskapen, den totala kontakten, det allvetande, och det medvetna DU. Med fullständig tillit till detta kommer den acceptansen om att allt är som det ska till, åtminstone, Mig.
 
Kram

Förnöjsamhet

Publicerad 2017-10-10 08:20:00 i Allmänt,

Otroligt många människor tror att vi är en fysisk kropp som har en själ, när det egentligen är så att vi är en själ som just nu har manifesterat en fysisk kropp. Därmed försöker många att bli mera ”andliga” fast det andligaste vi har åstadkommit hittills är att vara ”fysiska”.

Att som ickematerisk energi lyckats manifestera en fysisk kropp i en fysisk värld skulle egentligen glädja oss så pass så att vi aldrig, i detta ”liv”, skulle försöka ”flumma iväg” i omedvetna rus så som droger eller meditation eller liknande ”utanför-kroppen-upplevelser”. Men vår brist på tillit till att allt är som det ska och att strävan till förändring, som samtidigt gör processen långsammare, tycks vara en konstant önskan hos de flesta och därmed är känslan av att aldrig vara nöjd ett faktum.

Vi vet att allt är energi och att vi, liksom allt annat, bara är en frekvens. Det vi kallar fast materia, det vi kallar solitt, är en frekvens av energi som allt annat. Biologiskt så byter vi ut våra celler konstant så även där är vi inte speciellt fasta s.a.s.

Känner du igen dig i att aldrig vara nöjd? Känner du igen dig i att vilja vara upplyst? Känner du igen dig i att sträva till större andlighet? Känner du igen dig i att vilja vara ”utanför kroppen”? Längtar du till det ickefysiska, ickemateriska, tillståndet? Känner du igen dig i strävan, i att sätta mål?

Utan värdering i detta så varför inte slappna av, njut, samtidigt. Du har kommit exakt så långt som du ska just nu. Du är på en exakt position, en perfekt situation, i den processen som du kallar ditt liv.
Denna situation du är i är antingen glädjefull eller lärorik eller motiverande eller…ja, alldeles perfekt för dess eget syfte.

Var nöjd.
kram

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela