nson.blogg.se

Det positiva med det negativa

Publicerad 2016-04-29 06:08:00 i Allmänt,

Negativa känslor innebär att du är på väg åt ett håll som leder till en plats som du inte kommer att gilla när du kommer fram.
 
Negativa känslor gör lite ont för att Du är i din medvetenhet övertygad om något som din innersta sanning, det ärligaste Du, inte är överens med.
 
Det sannaste Du vet hur naturlagarna fungerar. Det sannaste Du bara är, bara existerar, är ett med allt.
 
Det finns ingen värdering i din kärna, det finns bara en total frihet. Frihet är det sannaste du. Det är alltså sant att du är fri och allt annat är alltså inte helt sant.
 
Nu ska jag förklara det sista en gång till. Jag påstår inte att livet är en lögn. Jag menar att den största sanningen är att du är fri, tillåtande, ödmjuk, utan värderingar. Om vi skulle befinna oss där hela tiden vore livet till slut enformigt och därefter tråkigt. I och för sig skulle du redan vara utanför din kärna i samma stund du tycker det är tråkigt, eftersom den känslan inte existerar där, men det är det som är glädjande.

Vad är det som är glädjande med att ha det tråkigt? Kanske du undrar. Jo, kontrasterna är av godo. I kontrasterna av den sannaste kärnans vetskap, alltså i de mindre behagliga känslorna, vet du vad du inte vill. Att veta vad du inte vill är det första steget till att veta vad du vill, till att lära känna dig själv, till att bli mera du.
 
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela