nson.blogg.se

Informationsfasta

Publicerad 2016-07-06 22:50:00 i Allmänt,

Vi lever inte i ett kunskapssamhälle, vi lever i ett informationssamhälle.

Vad jag menar med det är att om du vill veta något och själv letar upp forskning, filosofier och teorier om ämnet och med hjälp av denna information drar egna slutsatser för att, för dig själv, bilda en åsikt och känsla för vad som är rätt och riktigt, så har du gjort ditt eget framsteg.

Men om du egentligen inte funderar på något som du vill veta, men p.g.a. detta flöde av information från massmedia, får för dig att du äger kunskap om ditt eller datt så har du inte gjort ditt eget framsteg.

Vi kan inte vara säkra på att det är en sanning vi har kommit över i något av fallen men viljan att förkovra sig och handlingen att försöka leta upp ”sanningen” är det du vunnit.
 
Den mesta kunskapen gemene man har idag är det någon annan har sagt, något som skrivits i en bok eller tidning eller som sagts på TV eller publicerats på internet. Inget fel med det, alltså ingen värdering från min sida, men med denna information kommer inte automatiskt bevis på ultimat sanning - vad det nu är.

Om du prövar att stänga av all massmedial information typ en månad eller så. Titta inte på TV, läs inga tidningar, bry dig inte om tablåer, reklamskyltar och annat som kan ge dig en vinkling på… vad det nu är, och känn efter hur det är.

Du kanske har mera tid över att prata med dina närmaste eller rent av vandrar tankarna djupare, längre än de gör annars. I värsta/bästa fall kanske du lär känna dig själv lite bättre.
 
Kram
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela