nson.blogg.se

Allt är gott

Publicerad 2016-06-20 07:33:00 i Allmänt,

Det finns inte ont och gott, det är bara en upplevelse av dig utifrån de värderingar som du äger. Saker som händer, saker som är, har i sig själv ingen värdering - du ger det en värdering.
 
Känslor säger åt dig vad din värdering om saken, händelsen, är. Du kan då tycka att det är behagligt eller obehagligt - men allt är gott. Det obehagliga är dold godhet och det behagliga är öppen godhet - för den enskilde olika naturligtvis, och detta beroende för den förståelse och förmåga att se i ett större perspektiv i ett längre NU s.a.s.
 
Det som upplevs obehagligt ger dig önskan och motivationen att förändra till det du upplever som behagligt - och det är gott.
Det som upplevs behagligt ger dig önskan och motivationen att fortsätta, njuta av förstärka, dela med dig av - och det är gott.
 
Denna lust att och driv till det som upplevs som bahagligt kan i en grad göras av att förändra det yttre omständigheterna men till fullo av att förändra den inre - det inre hos dig, din förståelse för betydelsen av dina  värderingar om det yttre och hur det tycks upplevas.
 
Finner du samma värde på allt - mineraler, växter, djur, människor, andra, dig själv o.s.v. så förstår du ditt värde som enskild men också alltets värde som ett - och det är gott.
 
Det obehagliga goda och det behagliga goda - är gott lika.
 
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela