nson.blogg.se

Gud

Publicerad 2016-06-16 05:52:00 i Allmänt,

I din innersta sanning, i din kärna, där den klokaste Du är, där den sannaste, ärligaste Du är, där är du fri.
Där är du den du är innerst inne. Där är du lycklig och kärleksfull. Där är du bara Du.
 
I detta är du helt överens med universums lagar, helt frekvent i linje med alltets energi. Där har du en visdom, en allvetande och en allsmäktig förståelse av att allt är gott. Där råder kärlek och vetskapen om att alla andra känslor är ursprugna ur kärlek för dess bekräftelse.
 
En del kallar detta för Gud eller universums energi eller alltet eller källan eller kärnan, ja, det finns flera namn på detta.

Jag brukar inte använda ordet Gud, dels för att jag inte kallar mig religiös, men också för att jag träffat många som kallar sig religiösa men tvivlar mera på det de kallar Gud än vad jag gör. Men också för att, då jag pratar om detta, så har ordet Gud en så stark betydelse för många så det kan ta bort fokus på vad jag verkligen försöker förmedla.
 
Gudsbegreppet är ändå intressant. Gud är allt så Darwin är inte en motsats, inte heller har han bevisat att Gud inte finns, som en del har anklagat honom för. Vad Darwin har gett exempel på är hur Gud skapar, Gud skapar genom evulotion.
 
Fysik bevisar, enlig mig, att allt är energi, att det inte finns något annat än energi. Gud är, enligt mig, all energi, så fysik bevisar Gud.
 
Religion bygger i stora delar på böcker, principer, regler, kategoriseringar, förutfattade meningar och bedömningar, som inte ursprungsindividen, huvudrollsinnehavaren s.a.s. hade själv som praxis i sitt liv.
 
Jag tror inte Jesus var religiös i biblisk mening. Jag tror inte Budda var Budist o.s.v. Det var ju inte förrän andra, som inte hade den allomfattande världsbilden som Jesus t.ex. hade, försökte kategorisera, skapa regler samt lägga in värderingar, om det de trodde sig förstå av vad Jesus försökte förmedla, som religion kom till.
 
Jag är inte religiös men jag är överens med Jesus i vad jag tror han menade med begreppet Gud.
 
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela