nson.blogg.se

Sanningen

Publicerad 2019-08-19 14:30:16 i Allmänt,

Sanningen

Vad beträffar sanningen så är det inte alldeles enkelt att bara påstå den. Det är flera påståenden som anses vara sanna. Finns det flera sanningar? Finns det variationer av sanningen? Hur kommer det sig i så fall att det finns det?

Två frågor är intressanta i framtagandet av sanningen: Hur är det? Vad fungerar?

Dessa två frågor är kanske de viktigast frågorna som finns.

Men hur är det då? Om en sak ska förklaras så har åtminstone jag hört flera förklaringar om de flesta saker. Vad är det som fungerar och i vilket syfte? Vi anser ju uppenbart att saker ska fungera på olika sätt.

Hur fungerar världen? Vad är en cell? Är allt energi? Om kol förstör världen varför använder vi den då? Om plast är farligt varför använder vi det då? Om det är farligt att röka varför finns cigaretter då? Om det inte är nyttigt att äta en viss mat hur kommer det sig att det tillverkas? Hur kommer det sig att vi stoppar i oss det som kan ge oss cancer, diabetes, infarkt eller andra sjukdomar? Hur kommer det sig att vi gör oss själva illa? Varför behandlar vi djur eller andra människor illa?

Är det för att vi inte förstår att vi är alla en?

Är det för att inte alla vet att allt är energi och att all energi pulsar så att en atom existerar en bråkdel av en sekund. Allt existerar endast en bråkdel av en sekund. Allt som någonsin varit och allt som någonsin kommer att vara existerar en bråkdel av en sekund. Alla möjliga variabler av det vi kallar dåtid och det vi kallar framtid existerar i samma bråkdel. Hela universum existerar en bråkdel av en sekund.

Om vi ska förstå tid, som är ett begrepp som endast existerar i vår kroppsliga upplevelse, så behöver vi kanske tänka att universum återskapas varje bråkdel av en sekund. Det du upplever som en följd av händelser är inte en följd av samma sak utan en ny händelse varje bråkdel av en sekund. Det du upplever, och som då upplevs som att det hör ihop i ett händelseförlopp, är alltså tusentals nya händelser, nya vibbrationella energetiska frekvenser, som du väljer (för det mesta omedvetet) att uppleva. Du skapar alltså inte verkligheten utan du väljer vilken verklighet du upplever.

Nu hoppas jag att du inte klandrar dig för att uppleva obehag och trauma. Du är, i det mesta, inte medveten väljare av verkligheten. Det är otroligt liten del som den mest medvetne väljaren kontrollerar. Det är otroligt mycket lättare att kontrollera reaktionerna på det som händer än det som händer.

Tänk att allt är samma ögonblick, samma bråkdel av en sekund. Tänk att det är det enda som existerar. Tänk att hela livet är denna samma bråkdel som visar olika varianter av sig själv. Tänk också att reinkarnation existerar. Det innebär då att alla som finns är en variation av det som är du. Det innebär att du har reinkarnerat flera miljarder gånger, eller rättare sagt, alla variationer av dig existerar samtidigt i samma ögonblick.

Tänk också att energi är allt som finns, det finns inget som inte är energi. Det innebär att det inte existerar en fläck, av den upplevda ytan, som inte är energi. Det innebär att allt hör samman allt är samma inget är separerat. Det innebär då att, om alla är samma, om allt är samma, så är du allt. Och allt du gör mot dig gör du mot allt. Allt du gör mot det du kallar ”någon annan” gör du mot det som är du, mot dig.

Du har alltså aldrig mött någon annan än en variant av dig själv.

Hur kommer det sig då att vi dömer andra och oss? Hur kommer det sig då att vi vill äga mer än den du kallar nästa? Hur kommer det sig då att du vill ha mera pengar eller mark eller annat är den du kallar nästa? Hur kommer det sig att du tror att du kan trycka ner någon och tro att du mår bättre av det?

Älskar du inte dig? Vill du förgöra dig? Är du kanske trött på att vara, att leva? Du kan naturligtvis dö men du kan inte sluta leva. Eftersom allt är energi och energi inte går att stanna så kan inte döden vara motsats till livet. Döden är motsats till födsel, det är det du kallar den kroppsliga upplevelsens start och slut i det vi, i kroppslig upplevelse, kallar tid.

Du kan naturligtvis göra vad som helst. Jag dömer dig inte, inte heller mig, som du förstår. Det du gör är ett av alla alternativ du kunde gjort. Du väljer efter bästa förmåga. När du förstår att du väljer så blir du noggrannare. Lycka till med det.

Det kan ju också vara så att så som jag ser det inte är sant. Men om denna variant av verkligheten finns så får man välja att ta den eller inte. Det viktigaste är kanske att du väljer själv. De flesta väljer inte själv. De flesta låter andra välja åt en. Föräldrar, skola, religion, politik, sociala medier eller annat, kanske du anser är viktigare ledare än din innersta sanning. Du bestämmer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thomas Nilsson

Jag är Hälsopedagog, komplementärmedicinsk terapeut, och driver ett hälsoföretag www.n-son.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela